Трамп розкритикував оборонний бюджет США

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп розкритикував чотири з восьми положень законопроекту про оборонний бюджет країни, які стосуються Росії і анексованого Криму.

Президент США Дональд Трамп розкритикував чотири з восьми положень законопроекту про оборонний бюджет країни, які стосуються Росії і анексованого Криму.

Про це в середу, 15 серпня, повідомляє USA Today, передає «Слово і Діло».

Трамп схвалив $250 мільйонів на оборону України. Чому ми мали шанс, але не отримали більше?США виділять Україні на допомогу з безпеки 250 мільйонів доларів. Це передбачено оборонним бюджетом Сполучених Штатів на 2019 рік.

Після підписання Трамп заявив, що «дуже пишається своєю видатною роллю в цьому», однак через кілька годин в письмовій заяві глава Білого дому критично висловився про чотирьох з восьми положень закону, які стосуються РФ. Зокрема йому не сподобалася норма, яка забороняє фінансування будь-яких проектів, де передбачається визнання права Росії на Крим, а також заборона військового співробітництва з Росією до того часу, поки Москва не виведе війська з України.

Інші розкритиковані Трампом положення закону щодо РФ, що містять вимогу до Білого дому звітувати про кроки, зроблені у відповідь на порушення Росією Договору з відкритого неба, а також надавати звіти щодо нової угоди про ядерну зброю START.

Загалом Трамп висловив застереження щодо 52 положень закону, в більшості з яких, на його думку, Конгрес намагався обмежити повноваження президента в міжнародній політиці. Трамп каже, що такі положення підривають роль президента як «єдиного представника країни в міжнародних відносинах».

Наявність такої заяви може означати, що Трамп не буде втілювати положення, які, на його думку, є суперечливими з конституційної точки зору, зазначає видання. Як зазначається, подібні заяви президента США під час підписання є звичною практикою у випадках затвердження масштабних законів, яким передували складні переговори.

Застереження Трампа викликали критику американських законодавців. Так, сенатор Боб Менендес з Демократичної партії заявив: «Ця заява викликає стурбованість, адже президент знову показує світові, що йому не можна довіряти, коли йде мова про дотримання зобов'язань США і превалювання наших інтересів над його особистими».

Менендес наголосив на тому, що це положення мало на меті законодавчо закріпити позицію США щодо Криму.

Раніше Трамп назвав свою помічницю собакою і подав проти неї позов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: