Пєсков прокоментував ситуацію з помилуванням Сенцова

Читать на русском
Заяви про відмову Кремля в помилуванні засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова некоректні.

Заяви про відмову Кремля в помилуванні засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова некоректні, оскільки президенту не надходило прохання самого ув'язненого про помилування.

Як передає «Слово і Діло», про це журналістам повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Чи є варіанти звільнення Сенцова з російської колоніїНа сайті петицій до адміністрації президента США розмістили звернення із закликом врятувати Олега Сенцова. Правові варіанти звільнення політв’язня оцінили експерти.

Так офіційний представник Кремля прокоментував оприлюднену в ЗМІ відповідь Адміністрації президента РФ на лист матері Сенцова з проханням помилувати її сина.

«Ви знаєте, що є чинне законодавство, й тут вживати фразу «відмовили в помилуванні», напевно, некоректно з юридичної точки зору, тому що не було прохання про помилування (безпосередньо від засудженого – ред.)», – цитує його ТАСС. Пєсков також зазначив, що додатковою інформацією на цю тему не надходило.

Раніше українські ЗМІ повідомили, що мати Сенцова отримала відповідь на її звернення про помилування сина. В ньому представники Кремля пояснили, що такі рішення можуть бути ухвалені лише після розгляду особистого клопотання засудженого, поданого через адміністрацію виправної установи в письмовій формі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: