Затриманому НАБУ на хабарі судді пом'якшили запобіжний захід

Читать на русском
Колишньому керівнику одного з райсудів Київської області обмежили в часі домашній арешт як запобіжний захід.
суддя Олександр Лисюк

Відстороненому голові Баришівського районного суду Київської області Олександру Лисюку, якого детективи Національного антикорупційного бюро затримали за підозрою в отриманні хабара в 2500 доларів, змінили запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на домашній арешт у нічний час.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва кілька тижнів тому в результаті розгляду скарги адвоката підозрюваного, пише «Слово і Діло».

За словами адвоката, підозра її клієнту необґрунтована, а крім того, слідчий суддя не врахував при ухваленні рішення про запобіжний захід вік Лисюка, матеріальне становище, вид діяльності, місце проживання, відомості про відсутність судимостей, соціальні зв'язки та спосіб життя. Також представник підозрюваного зазначив, що ризики, на яких наполягав прокурор, також необґрунтовані.

Прокурор виступав проти задоволення зазначеної скарги.

Вислухавши доводи сторін, колегія суддів дійшла висновку, що підозра Лисюку висунута обґрунтовано, а ризики укриття від слідства та правосуддя існують. Водночас судді відзначили, що слідчий суддя при обранні запобіжного заходу не врахував вік та інші характеристики Лисюка. До того ж підозрюваний не ухиляється від участі в досудовому розслідуванні й не вчиняє дій, які йому перешкоджають.

З огляду на такі обставини, колегія суддів задовольнила апеляцію адвоката підозрюваного й змінила запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на домашній арешт у нічний час.

Водночас зазначимо, що відсторонення від посади голови райсуду Лисюка діє до 23 січня. Виконувачем обов'язків голови суду є Олена Литвиненко.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-судді Наталії Овчаренко.

Раніше НАБУ завершило розслідування щодо неї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: