Доба в ООС: один загиблий, троє поранених

Читать на русском
Сепаратисти застосовували заборонену артилерію калібром 152 мм і 122 мм. Також вівся прицільний вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Протягом минулої доби сепаратисти 46 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Один захисник України загинув, троє отримали поранення.

Як передає «Слово і Діло», про це в середу, 14 серпня, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 14 серпняСитуація на сході країни станом на 06:00 14 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Противник 46 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, в тому числі 10 разів з озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що незаконні збройні формування вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих напрямках - з озброєння БМП. Крім того, застосовувалася артилерія калібром 152 мм, 122 мм і міномети.

Обстріли здійснювалися по захисниках Кримського, Троїцького, Золотого, Світлодарська, Майорська, Зайцевого, Красногорівки, Опитного, Мар'їнки, Пісків, Новотроїцького, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного і Широкиного. Поряд з цим, противник обстрілював зі ствольної артилерії калібром 152 мм захисників Кримського, а калібром 122 мм - захисників Гнутового, Водяного і Широкиного. З мінометів вогневого впливу зазнавали позиції Об'єднаних сил біля Кримського, Майорська, Зайцевого, Чермалика, Лебединського та Водяного.

Протягом поточної доби сепаратисти двічі відкривали вогонь по позиціях сил ООС в районах населених пунктів Новозванівка і Мар'їнка.

Нагадаємо, напередодні ввечері повідомлялося, що сепаратисти обстріляли промсектор Новолуганського. Наслідком обстрілу може стати руйнування очисних споруд і потрапляння шкідливих відходів у місцеві водойми.

Нагадаємо, за добу, 14 серпня, з 7:00 до 18:00 сепаратисти в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі 19 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі двічі з важкого озброєння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: