Карта ООС: ситуація на сході України на 14 серпня

Читать на русском

Протягом минулої доби в районі стримування і відсічі збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська активно застосовували зброю, калібри якої заборонені Мінськими домовленостями.

Луганський напрямок

Протягом 13 серпня російсько-окупаційні війська 23 рази порушували режим тиші.

Переважно окупанти застосовували по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил гранатомети різних типів та стрілецьку зброю. Провокаційні обстріли ворог вів поблизу н.п. Новолуганське, Новозванівка, Південне, Майорськ, Новотошківське, тричі – в районі Троїцького, та 11 разів під ворожим вогнем перебували наші мужні захисники Кримського.

Окрім цього, після 14:00 російсько-окупаційні війська здійснили 3 постріли з артилерії калібру 122 мм по оборонцям Новотошківського, випустили близько 10 мін з мінометів калібрів 120 мм – по захисникам Залізного та Північного, та близько 50 мін з мінометів калібрів 82 мм по підрозділам Об’єднаних сил в районі Троїцького, ще 10 розривів від ворожих мін 82-го калібру нарахували захисники Новозванівки.

Після 22:00 під прикриттям щільного вогню з гранатометів різних типів та стрілецької зброї ворог здійснив спробу наблизитися до наших оборонних позицій поблизу Залізного. Проте, захисники України адекватним вогнем у відповідь зі штатного піхотного озброєння придушили ворожу вогневу активність, та окупанти поспіхом відійшли на свої позиції.

Донецький напрямок

З боку російсько-окупаційних військ тут зафіксовано 18 прицільних обстрілів.

Зокрема, поблизу Богданівки Українські військові нарахували 6 розривів від мін калібру 120 мм, що заборонений до застосування Мінськими угодами. Також ворожі обстріли з мінометів калібрів 82 мм зафіксовані в районі Водяного, та двічі – поблизу Авдіївки, де загалом російсько-окупаційні війська випустили близько 30 мін.

Порушення режиму тиші з боку ворога з різних зразків піхотного озброєння наші захисники фіксували в районі н.п. Лебединське, Широкине, Водяне, Новотроїцьке, Гнутове, Авдіївка, Павлопіль та Опитне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: