Втручання у вибори: спецпрокурор Мюллер допитав двох російських олігархів

Читать на русском
Американський прокурор допитав двох олігархів з РФ у справі про втручання в президентські вибори в Штатах.
Роберт Мюллер

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує можливе втручання Росії в американські вибори, взявся вивчати фінансування передвиборної кампанії чинного президента США Дональда Трампа росіянами.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, передає «Слово і Діло».

За інформацією телеканалу, команда Мюллера допитала не менше 2 російських олігархів.

Зазначається, що одного бізнесмена допитали і обшукали після прибуття його приватного літака в аеропорт Нью-Йорка. Прокурори також перевірили його електронні пристрої.

Ще одного російського олігарха зупинили під час його «недавньої поїздки в США», але не зрозуміло, чи обшукували його.

Крім того, команда Мюллера надіслала неофіційний документ і запит на інтерв'ю третьому російському олігарху, який останнім часом не відвідував США.

«Ці допити свідчать про те, що Мюллер активізував свою увагу на потенційний потік грошей з Росії на вибори в США в рамках свого розслідування про втручання РФ у президентські вибори 2016 року», – йдеться в статті.

Слідчі намагаються з'ясувати, чи мали місце незаконні пожертвування заможних росіян прямо або побічно в президентську кампанію Трампа та його інавгурацію. Підкреслюється, що, відповідно до закону про фінансування виборчої кампанії, іноземним громадянам заборонено здійснювати пожертвування на політичні кампанії США.

«Частина розслідування направлена ​​на те, щоб з'ясувати, чи вкладали росіяни гроші в кампанії або дослідницькі центри, які здійснювали пожертвування для передвиборного штабу Трампа. Ще один напрямок розслідування Мюллера – перевірка можливого використання Росією підставних спонсорів як інструменту для фінансування кампанії Трампа», – сказав співрозмовник телеканалу.

Нагадаємо, у США винесли перший вирок у рамках справи про «втручання».

Раніше Трамп назвав «полюванням на відьом» російського втручання у вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: