Україна отримає від ЄС мільйони на реформу держуправління

Читать на русском
Перша частина траншу є фіксованою й становить 5 мільйонів євро. Друга частина залежить від успішності впровадження реформи.

Євросоюз, відповідно до угоди про фінансування програми «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні», виділив 15,5 мільйонів євро.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє «Урядовий портал» у вівторок, 14 серпня.

Україна отримає від Німеччини 9 мільйонів євро на житло для переселенцівГроші спрямують на створення житла для внутрішньо переміщених осіб у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях.

«Перша частина траншу є фіксованою й становить 5 мільйонів євро. Друга частина залежить від успішності впровадження реформи, що вимірюється певними (за програмою) індикаторами. Завдяки їм виконання другої частини траншу становить 10,5 мільйонів євро. Кошти бюджетної підтримки спрямовуються до державного бюджету», – заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

За його словами, Україна виконала 75% поставлених на 2017 рік індикаторів. Завдяки виконанню цих та інших показників Україна отримала новий транш.

Нагадаємо, 9 липня набуло чинності рішення Європейського Союзу про виділення Україні одного мільярда євро макрофінансової допомоги.

Згідно з процедурою, надалі уряд України та Єврокомісія мають підписати меморандум про взаєморозуміння щодо умов надання позик макрофінансової допомоги, документи має ратифікувати Верховна Рада.

Раніше стало відомо, що ЄС виділив мільйони для населення Чорнобильської зони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: