$50 млн щорічно протягом 5 років: як Канада допоможе Україні

Читать на русском
Уряд Канади прийняв рішення про надання Україні 50 млн доларів щорічно протягом п'яти наступних років

Посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив, що уряд Канади прийняв рішення про надання Україні 50 млн доларів щорічно протягом п'яти наступних років.

Про це пише Слово і Діло, посилаючись на 112.ua.

«Зафіксовано новий пакет допомоги Україні обсягом в близько 50 мільйонів щорічно протягом наступних 5 років (35 млн - технічна допомога, 5 млн - гуманітарна допомога, 10-12 млн - операції в секторі безпеки). Це не враховує масштабну військову місію UNIFIER, яка фінансується з бюджету канадського Міноборони», - зазначив Андрій Шевченко.

За його словами, для України важливо, що це перший масштабний пакет, прийнятий урядом канадського прем'єра Джастіна Трюдо.

Скільки товарів і послуг Україна експортує до ЄСНайбільше товарів Україна експортує до Польщі, Італії, Німеччини, Нідерландів та Угорщини.

Також, канадський уряд додав Україну до списку країн, яким Канада продає летальну зброю без посередників.

Раніше, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд повідомила про виділення Україні 4,6 мільйонів доларів для підготовки Збройних сил.

Також, нагадаємо, Канада підтвердила свою повагу до територіальної цілісності України і засудила анексію півострова Крим, закликавши також до звільнення українських політв'язнів.

Додамо, «Слово і Діло» писало, скільки товарів і послуг України експортувала в ЄС за 2014-2017 роки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: