Набуло чинності рішення про надання ЄС фінансової допомоги Україні

Читать на русском
Рішення Європейського союзу про виділення Україні 1 мільярда євро позик макрофінансової допомоги в понеділок, 9 липня, набуло чинності.

Рішення Європейського союзу про виділення Україні 1 мільярда євро позик макрофінансової допомоги в понеділок, 9 липня, набуло чинності.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в Офіційному журналі ЄС, пише «Слово і Діло».

ВР ухвалила закон про створення Антикорупційного суду: як голосували нардепиПарламент ухвалив закон, необхідний для запуску Антикорупційного суду в Україні. Як голосували нардепи – на нашій інфографіці.

Згідно з документом, метою допомоги є підтримка прогресу реформ в Україні. Документ ще має ратифікувати Верховна Рада України.

Тепер уряд України та Єврокомісія мають підписати меморандум про взаєморозуміння щодо умов надання позик макрофінансової допомоги. Допомога буде розділена на транші, виділенню кожного з яких має передувати виконання Україною певних умов.

Так, ЄС вимагає від України, зокрема, утвердження демократії, верховенства права, прав людини, а також боротьбу з корупцією, включаючи створення Вищого антикорупційного суду.

Відзначимо, що Україні вдалося обійти блокування Угорщиною участі в саміті НАТО, і засідання відбудеться спільно з Грузією в Брюсселі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: