Київ погіршив показники в рейтингу умов для життя

Читать на русском
За п'ять років показник комфортності життя в столиці України впав на 12,6 відсотка. Це найгірший результат у світовому рейтингу.

Британський журнал The Economist оприлюднив щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018.

Як передає «Слово і Діло», про це пише «Економічна правда» у вівторок, 14 серпня.

Названо місто України, в якому найдорожче житиНайдорожчим українським містом з точки зору цін на товари і послуги є анексований Сімферополь.

На першому місці в списку розташувалася столиця Австрії Відень, на другому – австралійський Мельбурн, третє місце посіло японське місто Осака. Замикають першу п'ятірку Калгарі (Канада) та австралійський Сідней. До першої десятки рейтингу також потрапили Ванкувер (Канада), Токіо в Японії, Торонто в Канаді, а також Копенгаген у Данії та Аделаїда в Австралії.

Замикає список сирійський Дамаск, який посів 140-ве місце. Крім Дамаска, до списку антирекордсменів потрапили Дакка (Бангладеш), Лагос (Нігерія) та Карачі (Пакистан).

Київ у списку посів 118-те місце, набравши 56,6 бала зі 100 можливих.

The Economist також склав рейтинг міст, які за п'ять років найбільше погіршили або поліпшили своє становище в списку. Так, Київ виявився лідером серед міст, які погіршили своє становище. За п'ять років показник комфортності життя в столиці України впав на 12,6%.

Топ-5 міст із найбільшим поступальним розвитком очолило місто Абіджан у Кот-д'Івуарі.

Рейтинг складається на основі декількох показників, серед яких рівень охорони здоров'я, культурний розвиток, чистота навколишнього середовища, освіта та рівень розвитку інфраструктури.

Як повідомлялося, Київ посів 75-те місце із 77 в рейтингу вартості життя у великих містах, складеного швейцарським банком UBS.

Раніше Київ очолив рейтинг міст світу для найбільш економної подорожі 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: