Київ змінив позиції в рейтингу найдешевших міст світу

Читать на русском
Київ за 12 місяців піднявся на 14 позицій в списку найдорожчих міст світу і опинився на 4 місці за темпами подорожчання серед 133 мегаполісів.

Київ за 12 місяців піднявся на 14 позицій в списку найдорожчих міст світу і опинився на 4 місці за темпами подорожчання серед 133 мегаполісів.

Як інформує «Слово і Діло», про це свідчать дані рейтингу Worldwide Cost of Living 2018, яке готує видання The Economist, пише Ubr в четвер, 15 березня.

Так, якщо минулого року Київ був на 3 місці найдешевших міст світу, то нині він опинився на 17 позиції. При цьому індекс вартості проживання зріс із 47 до 55 пунктів.

Серед найдешевших міст планети в березні 2018 року видання виділило Дамаск (Сирія), Каракас (Венесуела), Алмати (Казахстан), Бухарест (Румунія). Менше від інших бережуть гаманці городян Сінгапур, Париж, Цюріх, Гонконг, Осло, Женева, Сеул і Копенгаген. Наприклад, незмінний лідер рейтингу Сінгапур оцінили в 116 балів.

Оцінку дорожнечі проживання в 133 містах світу аналітики Economist Intelligence Unit (EIU) проводять двічі на рік. Щоразу фахівці збирають і оцінюють вартість 160 видів різних товарів і послуг. Наприклад, у розрахунок беруть цінники на воду, їжу, одяг, транспорт, оренду квартир і навіть розваги.

Як відомо, Україна увійшла в шістку найдешевших для життя країн світу.

А ООН назвала найщасливішу країну світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: