Які теми найбільше хвилюють міністра КМУ Саєнка

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, на які теми урядовці найчастіше дають обіцянки. Раніше ми з'ясували, що Іванну Климпуш-Цинцадзе найбільше хвилює тема євроінтеграції, а Володимира Кістіона – транспортна інфраструктура. Сьогодні розбираємося, через що найбільше переймається міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко.

Посаду міністра Кабінету міністрів України Саєнко обіймає з 14 квітня 2016 року й відповідає за реалізацію реформ і координацію роботи Секретаріату Кабміну. До уряду Саєнко потрапив з Апарату Верховної Ради, де він був очільником Секретаріату голови ВРУ, Володимира Гройсмана.

Як міністр Саєнко дав не так уже й багато обіцянок – 19, з яких 9 виконав, а 3 – провалив. Ще 7 запевнень чиновнику належить виконати. На сьогодні Саєнко впорався із 47% зобов'язань.

Децентралізація та держслужба: які теми хвилюють ЗубкаГеннадій Зубко найчастіше дає обіцянки на тему децентралізації та реформи державної служби.

Найбільше обіцянок Саєнка стосуються безпосередньо його профілю – реформи держслужби та внутрівідомчої роботи Кабміну. Загалом міністр дав 12 обіцянок, з яких уже половину виконав.

Ще половину запевнень Саєнко виконав у питаннях транспортної інфраструктури. Але тут слід уточнити, що йдеться про дві обіцянки, отже, виконав міністр лише одну.

Також за двома напрямками Саєнко на 100% впорався з власними планами – у сфері промисловості та соціального забезпечення. Відзначимо, що в цих галузях він дав по одній обіцянці.

Ще три сфери, в яких у міністра Кабміну зафіксовано по одному наміру, поки що перебувають на нульовій позначці виконання: освіта, медицина та зовнішня політика. Ці обіцянки поки що перебувають у процесі виконання.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, які теми найбільше турбують Гройсмана як прем'єра.

Також ми повідомляли, на які теми звертають увагу віце-прем'єри Кістіон та Климпуш-Цинцадзе.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: