Ердоган назвав дії США ударом у спину

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що влада США завдали йому удар в спину, але Анкара не має наміру здаватися.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що США намагаються завдати Анкарі удару в спину.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 13 серпня, повідомляє Hurriyet.

Обвал ліри та відмова від розрахунків у доларах: чому Туреччина все одно не поступиться СШАНа тлі американських санкцій рекордно обвалилася турецька ліра. Проте Ердоган заявив, що Туреччина не програє економічну війну. Про загострення відносин Вашингтона та Анкари й наслідки говорили з експертами.

«Ми разом входимо до складу НАТО, але ви - США - намагаєтеся завдати удару в спину своєму стратегічному партнеру», - заначив турецький президент.

Він додав, що таке ставлення неможливо прийняти.

Ердоган також підкреслив, що Туреччина зіткнулася з економічною блокадою.

Нагадаємо, 10 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що підвищив мита на турецькі сталь і алюміній удвічі. Відтепер вони становимуть 50 і 20% відповідно.

Турецька ліра впала по відношенню до долара до історичного мінімуму, а Центробанк Туреччини планує виділити близько $10,45 млрд на стабілізацію ситуації на ринку.

Ердоган заявив, що Туреччина знайде собі нових друзів і союзників, якщо США не відмовляться від односторонньої політики проти Анкари.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: