Ердоган заявив про готовність «попрощатися» з США

Читать на русском
Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган заявив про намір країни вжити заходів у відповідь на запровадження США торгових мит на сталь і алюміній.

Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган заявив про намір країни вжити заходів у відповідь на запровадження США торгових мит на сталь і алюміній.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив у неділю, 12 серпня, під час виступу в Трабзоні.

Ердоган назвав безперспективним економічний тиск на ТуреччинуТурецький президент відреагував на падіння національної валюти на тлі торговельних обмежень США.

Ердоган зазначив, що Вашингтон намагається економічною війною досягти того, що не вдалося за допомогою провокацій і державного перевороту.

«Ми зрозуміли вашу гру і будемо вживати заходів. Ми не здамося. Ви наступаєте на нас доларами, тоді ми знайдемо інші способи здійснення наших завдань», - процитував його телеканал A Haber.

За словами турецького лідера, Анкара звернеться до нових альянсів і ринків. Підвищення мит, які проводять США, неможливо в рамках Світової організації торгівлі, підкреслив Ердоган.

Напередодні президент Туреччини заявив, що країна готується перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торговельними партнерами, серед яких Китай, Росія, Іран і Україна.

10 серпня президент США Дональд Трамп оголосив про двократне підвищення мит на алюміній і сталь з Туреччини - до 20 і 50% відповідно. На тлі повідомлень про торговельні обмеження турецька ліра втратила в ході торгів близько 20% своєї вартості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: