Війна на Донбасі: в ОБСЄ повідомили, де найбільше перешкоджають спостерігачам

Читать на русском
Александр Хуг заявив, що ОБСЄ намагається захистити своїх працівників за допомогою належного обладнання та навчань

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг розповів, що перешкоджання вільному пересуванню спостерігачів ОБСЄ на Донбасі відбувається по обидва боки лінії розмежування.

Про це повідомляє Громадське, передає Слово і Діло

Хуг заявив що СММ ОБСЄ регулярно звітує про перешкоджання вільному пересуванню, особливо на окупованому півдні Донецької області.

«Це відбувається по обидва боки, однак активніше - на непідконтрольних урядові територіях. Особливо на півдні Донецької області, неконтрольованому Україною. Це клаптик землі приблизно 30 кілометрів у ширину, доходячи до Азовського моря. Нас неодноразово там зупиняли і не давали виконувати нашу роботу», - розповів представник ОБСЄ.

Він додав, що організація намагається захистити своїх працівників за допомогою належного обладнання та навчань.

«Але ми не можемо убезпечити їх від усіх ризиків. І обидві сторони несуть відповідальність за захист цивільних, включаючи наших спостерігачів», - вважає він.

Як відомо, дрон ОБСЄ зафіксував колони вантажівок, які 7 серпня в нічний час кілька разів перетинали кордон РФ з Україною на Донбасі по грунтовій дорозі в районі, де немає прикордонно-пропускних пунктів.

За спостереженнями ОБСЄ, колона, яка рухалася в західному напрямку, продовжила рух на захід і о 01:16 8 серпня зупинилася на південній околиці окупованого міста Кришталеве (раніше - Красний Луч - ред.).

Також нагадаємо, що в ОБСЄ підрахували жертви серед мирного населення Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: