ОБСЄ зняла вантажівки, які перетнули російсько-український кордон

Читать на русском

Дрон ОБСЄ зафіксував колони вантажівок, які 7 серпня в нічний час кілька разів перетинали кордон РФ з Україною на Донбасі по грунтовій дорозі в районі, де немає прикордонно-пропускних пунктів.

Дрон ОБСЄ зафіксував колони вантажівок, які 7 серпня в нічний час кілька разів перетинали кордон РФ з Україною на Донбасі по грунтовій дорозі в районі, де немає прикордонно-пропускних пунктів.

Про це повідомляється на каналі наглядової місії на YouTube, пише «Слово і Діло».

OSCE SMM spotted convoys of trucks entering and exiting Ukraine in Donetsk regionOSCE Special Monitoring Mission to Ukraine

О 22:15 безпілотний літальний апарат ОБСЄ виявив колону з восьми шестиколісних вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками, яка рухалася в східному напрямку по дорозі поблизу окупованого населеного пункту Чистяково в 62 км на схід від Донецька.

Відзначається, що біля населеного пункту Манич, приблизно в 3,5 км від кордону між Україною і Росією, колона повернула на схід на ґрунтову дорогу, що проходить через кордон. Після цього БПЛА зафіксував другу колону, яка слідувала в західному напрямку від кордону з Російською Федерацією по тій же дорозі.

Приблизно о 23:25 БПЛА зафіксував, як перша колона повернулася з України цієї ж ґрунтовою дорогою. Пізніше до другої колони приєдналися ще 2 вантажівки КамАЗ, які також рухалися в напрямку від кордону з Російською Федерацією.

За спостереженнями ОБСЄ, колона, яка рухалася в західному напрямку, продовжила рух на захід і о 01:16 8 серпня зупинилася на південній околиці окупованого міста Кришталеве (раніше - Красний Луч - ред.).

«Ось відео Наглядової місії ОБСЄ, де видно як конвої вантажівок незаконно пересуваються між Україною і Росією. Нагадую, що Росія заблокувала ефективну місію з моніторингу кордонів і її сили постійно перешкоджають візитам СММ на кордон», - прокоментував відео спецпредставник США з питань України Курт Волкер у Twitter.

«Це ще один шлях, яким Росія навмисно продовжує конфлікт і підтримує бойові дії в східній Україні, незважаючи на міжнародні зусилля по поверненню миру в Україну», - додав Волкер.

Раніше в ОБСЄ знову закликали терміново звільнити Сенцова.

Також нагадаємо, що в ОБСЄ підрахували жертви серед мирного населення Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: