Спостерігачі ОБСЄ фіксують зростання військової техніки у бойовиків

Читать на русском
Кількість військової техніки на території ДНР і ЛНР зросла майже в дев'ять разів, що призвело до різкого зростання кількості порушень режиму тиші.

У липні Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зареєструвала на непідконтрольній Києву території Донецької і Луганської областей різке збільшення кількості важкого озброєння і військової техніки.

Про це в понеділок, 6 серпня, повідомляє Українська сторона Спільного центру з контролю і координації на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

В ОБСЄ нагадали про екологічні загрози для ДонбасуЗахист об'єктів інфраструктури є надзвичайно важливою для навколишнього середовища і має бути спільною відповідальністю.

Порівняно з попереднім місяцем, у липні СММ ОБСЄ зареєструвала безпрецедентне - більш ніж 200 одиниць, або у 8,5 разу - зростання кількості важкого озброєння і військової техніки, виявлених на території ЛНР і ДНР.

Зокрема, зареєстровано до двох танкових батальйонів, два дивізіони артилерії, дивізіон буксируваних гаубиць, до 100 одиниць ББМ, засоби протиповітряної оборони тощо.

Повідомляється, що також 2 серпня в підконтрольних сепаратистам районах на Донецькому напрямку безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ виявив дві батареї реактивних систем залпового вогню БМ-21 Град, дві батареї 122-мм буксируваних гаубиць Д-30 і понад 20 одиниць бронетехніки, які рухалися в складі колон поза виділеними місцями зберігання озброєння.

У СММ зазначають, що така активність збройних формувань призвела до різкого зростання кількості порушень режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Нагадаємо, на Донбасі з початку року спостерігачі ОБСЄ нарахували понад 160 жертв.

Як повідомлялося, наприкінці липня безпілотник ОБСЄ виявив танки сепаратистів, зокрема, поблизу Шимшинівки і Мануйлівки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: