Подорожчання проїзду: в київському метрополітені розповіли, як заощадити

Читать на русском
У Києві з 14 липня ціна на проїзд у всіх видах громадського транспорту зросте до 8 грн, проте у жителів столиці залишаться способи заощадити, наприклад, купивши безконтактну картку на метро.

У Києві з 14 липня ціна на проїзд у всіх видах громадського транспорту зросте до 8 грн, проте у жителів столиці залишаться способи заощадити, наприклад, купивши безконтактну картку на метро.

Про це розповіла прес-секретар київського метрополітену Наталія Макогон в коментарі телеканалу 112 Україна, пише «Слово і Діло».

Скільки кияни витрачали на проїзд: аналіз цін за останні 55 роківНайдешевшим проїзд у громадському транспорті в Києві був у 1992 році, коли люди витрачали лише 2 відсотки свого заробітку. Але через чотири роки вартість проїзду досягла свого історичного максимуму.

«Сьогодні можна поповнити будь-яку картку метро, ​​у деяких вони ще фіолетові, у деяких зелені. Якщо ви поповнюєте карту метро на 50 поїздок, то кожна поїздка коштує 4,50 грн. Картка вміщує 100 поїздок, ви можете два рази поповнити по 50, таким чином ви отримаєте 100 поїздок, які будуть дійсні з завтрашнього дня (14 липня, - ред.) на наступні півроку. Що стосується нових тарифів, якщо ви поповните цю картку на 50 поїздок, то кожна поїздка буде коштувати 6,50 грн. Я закликаю людей скористатися можливістю заощадити», - пояснила Макогон.

Також в метрополітені відзначили, що вже завтра сині жетони замінять на зелені, проте старі жетони без доплати можна буде обміняти в касі до кінця липня. У серпні сині жетони можна буде обміняти на зелені з доплатою. Про це йдеться на сторінці Київського метрополітену в Facebook.

«До кінця липня ви можете використовувати синій жетон, обмінявши його без доплати. Один жетон обмінюється в будь-якій касі, два і більше - в сервісних центрах на станціях «Майдан Незалежності», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Дарниця» (вестибюль № 2) з 8 до 19 без вихідних. До кінця серпня ви можете обміняти сині жетони пропорційно або з доплатою в сервісних центрах на станціях «Майдан Незалежності», «Дорогожичі», «Політехнічний інститут», «Дарниця» (вестибюль № 2) з 8 до 19 без вихідних», - йдеться в повідомленні.

З 1 вересня 2018 року сині жетони обміну не підлягають і гроші за них не повертаються. Придбані місячні проїзні квитки залишаються дійсними до кінця липня.

Нагадуємо, з 14 липня вартість проїзду в комунальному транспорті зросте до 8 грн.

Раніше киян просили висловитися щодо підвищення тарифів на проїзд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: