Миротворці на Донбасі: в ОБСЄ повідомили, чи будуть підтримувати ідею

Читать на русском
В ОБСЄ будуть надавати всіляку підтримку ідеї введення миротворчої місії на Донбасі, але за певних умов.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер заявив, що в ОБСЄ будуть надавати всіляку підтримку ідеї введення миротворчої місії на Донбасі.

Про це він повідомив в Краматорську на прес-конференції, передає Слово і Діло

«Я цю ідею буду підтримувати в тому випадку, якщо дійсно вона зарекомендує себе як така, яка допоможе в реальності привести до вирішення цього конфлікту. Я можу сказати, що ОБСЄ як організація буде дуже зацікавлена ​​в тому, щоб надати всіляку підтримку цієї ідеї. ОБСЄ здатна багато привнести в свою чергу, і ми, звичайно, будемо раді брати участь в плануванні з самого початку», - сказав Гремінгер.

Він додав, що це можливо через продовження роботи спеціальної моніторингової місії.

«Ми також можемо запропонувати додатковий цивільний компонент цієї місії, якщо в цьому буде необхідність. І можливо, якщо це буде підтримано країнами-учасницями, то можна навіть говорити про спільну місії за участю ООН», - сказав генсек.

При цьому, він уточнив, що сьогодні концепції розміщення подібної миротворчої місії на Донбасі «дуже різноманітні», і найскладніше зараз - це прийти до загального розуміння того, «якою має бути ця місія, що саме треба».

Раніше в Міноборони повідомили про те, що чисельність миротворчої місії на Донбасі може скласти від 10 до 40 тисяч в залежності від поставлених завдань.

Додамо, Степан Полторак планує залучити місію ООН на Донбас без миротворців РФ.

Детальніше про миротворців та їх роль у вирішенні конфліктів - за посиланням

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: