Кожне місто в країні буде неприступною фортецею для загарбників – Турчинов

Читать на русском
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов розповів про систему територіальної оборони

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов упевнений, що система територіальної оборони, яка створюється в Україні, є запорукою і фундаментом захисту країни в умовах масштабного військового протистояння.

Про це він заявив на полігоніна Чернігівщині, де відбулися військові навчання з територіальної оборони «Північна фортеця-2018», повідомляє прес-служба РНБО, передає Слово і Діло.

«Розвиток системи територіальної оборони має забезпечити в умовах особливого періоду перетворення кожного району, кожного міста на неприступну фортецю», - заявив Турчинов.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що у випадку невтручання РФ українська армія відновить контроль над Донбасом за кілька тижнівСказано 13 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Він підкреслив, що потужна територіальна оборона є запорукою безпеки України в умовах масштабного військового протистояння.

За його словами, в кожній області по проекту Генштабу створюються бригади територіальної оборони і окремі резервні підрозділи Нацгвардії і прикордонників.

Крім того, як вважає Турчинов розвиток системи територіальної оборони дозволяє підготувати багатотисячний додатковий резерв для ЗСУ, Нацгвардії і прикордонних військ.

«В результаті ми повинні отримати додаткову потужну півмільйонну армію, здатну надійно захистити Україну від будь-якого агресора», - заявив він.

При цьому, він додав, що в системі територіальної оборони можуть себе реалізувати як ветерани АТО, так і молодь призовного віку, що є важливою складовою патріотичного виховання.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов пообіцяв відновити територіальну цілісність УкраїниСказано 18 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Додамо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на відновлення контролю над окупованими територіями Донбасу української армії знадобиться кілька тижнів, але за умови, що Росія не буде втручатися.

Також Турчинов пообіцяв, повернути територіальну цілісність і суверенітет України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: