Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Горбунов

Читать на русском
Горбунов виконав 56 відсотків своїх зобов'язань перед виборцями. За рік йому потрібно встигнути відремонтувати два парки в Кропивницькому й збудувати стіну на кордоні з Росією.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Горбунов (фракція «Народного фронту»).

Горбунов пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 за багатомандатним округом від партії «Народний фронт». Він дав 16 обіцянок, з яких 9 виконав (56%). У нардепа немає жодної проваленої обіцянки, а до закінчення депутатських повноважень йому потрібно виконати ще 7 зобов'язань перед виборцями.

Більшість обіцянок Горбунова належать до передвиборчої програми. Так, одним із партійних зобов'язань НФ було сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час АТО. Нардеп протягом останніх чотирьох років голосував за всі законопроекти, пов'язані з отриманням житла АТОвцями або сім'ями загиблих воїнів.

Аналогічна ситуація з обіцянками посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину, та сприяти в наданні необхідного медичного обслуговування учасникам бойових дій.

Нардеп обіцяв домагатися включення Кіровоградщини до переліку територій, які мають отримувати компенсацію за ризики для здоров'я через роботу уранових рудників.

«На засіданні бюджетного комітету розглядалося питання щодо направлення коштів із державного бюджету до місцевих бюджетів на реалізацію заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, що проживає на територіях, де розміщуються підприємства з видобування та переробки уранових руд. У цьому переліку ані Кіровограда, ані Кіровоградської області чомусь не було. Вимагатиму все ж таки включення Кіровоградщини до цього переліку», – запевнив нардеп і надіслав відповідний запит прем'єр-міністру України.

До кінця каденції Горбунову потрібно виконати ще 7 запевнень. Нардеп обіцяв, що в Кропивницькому будуть реконструйовані два парки.

«Парки міста давно потребують реконструкції. Тепер на це є кошти. Парк Перемоги та парк «Ковалівський» будуть реконструйовані. Тепер м’яч на полі міського голови та міських депутатів. Готуємо документи, проводимо тендери», – запевнив Горубнов.

Решта намірів нардепа належать до передвиборчих обіцянок НФ. Зокрема, зобов'язання не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг Також партія взялася сприяти в будівництві та облаштуванні державного кордону. «Народний фронт» мав намір звести стіну на кордоні з Росією, однак через нестачу фінансування цей проект припинився й не був завершений.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: