Путін запропонував Трампу взаємне роззброєння. Що з цього вийде?

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Не виключено, що такі пропозиції були передані. Російська сторона могла підготувати для Трампа цілий список своїх пропозицій.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, оцінюючи інформацію про те, що Путін у Гельсінкі передав Трампу секретну записку, в якій містилася пропозиція про взаємне роззброєння.

Політолог припустив, що міг бути цілий список пропозицій для Трампа, щоб він міг позиціонувати себе як політик, який домігся певної розрядки або чогось подібного. Тим більше щодо розміщення зброї в космосі, ядерного роззброєння.

«Для РФ це досить вигідний момент, оскільки на сьогодні стан російської космонавтики не дозволяє говорити, що вона може серйозно просувати проекти з освоєння космічного простору. Російські вчені самі визнають, що без допомоги західних країн це неможливо», – зазначив Леонов.

Щодо ядерного роззброєння, то, за словами експерта, арсенал ще великий і дозволяє знищити все живе на Землі, але потребує величезних коштів на утримання.

Клуб любителів Кремля: як Європа готується до зближення з ПутінимДедалі більше європейських країн вважають за можливе скасування санкцій щодо Росії. Чому вони змінюють тренд та як це позначиться на відносинах з Україною, розмірковував політолог Олександр Радчук.

Ба більше, уточнив він, втрата України як частини ядерного щита Росії поки не дозволяє їй знайти іншого замінника.

«Адже вони розуміють, що ядерна зброя – це не лише боєголовки, а й засоби доставки. Цілком можливо, що Путін хоче зіграти на цьому, щоб певним чином зняти навантаження з російського бюджету. Крім того, він ще й подасть це як поступку», – пояснив політолог.

Він не виключив, що такі пропозиції могли бути, але тут питання в тому, наскільки зараз вони цікаві й узагалі потрібні Трампу.

«Якраз Трамп позиціонує себе як людина, що відродить могутність Америки, як лідер країни, що має намір говорити з усіма з позиції сили. Тому все це може обговорюватись, якщо така пропозиція реально була. Однак навряд чи це реалізують», – резюмував Олександр Леонов.

Як повідомлялося раніше, Трамп отримає право запроваджувати санкції за втручання у вибори США.

Також у РФ назвали «драконівськими» санкції, які напередодні анонсував Держдепартамент у зв'язку з отруєнням у британському Солсбері на початку березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: