У Росії різко подорожчав долар

Читать на русском
Американський долар вперше з початку квітня перевищив рівень 65 рублів. Ослаблення російського рубля стало найсильнішим з початку квітня.

Американський долар вперше з початку квітня перевищив рівень 65 рублів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання Коммерсантъ.

Що впливає на курс гривні та яка роль заробітчан?Українці за 2017 рік перевели з Польщі 100 мільярдів гривень. Про формування валютного курсу та роль заробітчан розповіли експерти.

Відзначається, що на тлі публікації тексту законопроекту нових американських санкцій проти Росії курс долара виріс на 1,5 руб. Таким чином, ослаблення російського рубля стало найсильнішим з початку квітня, коли були оголошені санкції, що торкнулися не тільки чиновників і бізнесменів, а й публічні компанії, не пов'язані з державою.

При цьому до 17:20 він трохи стабілізувався, опустившись до 64,72 рублів.

Курс євро в ході торгів досягав позначки 75,28 руб., максимуму з 8 травня. О 17:20 він стабілізувався біля рівня 75 руб., що на 1,4 руб. вище від закриття попереднього дня.

Головний економіст Уралсиба Олексій Дев'ятов пояснює ослаблення рубля «дещо запізнілою реакцією учасників ринку» на новину про санкції.

«Подробиці дійшли до сердець і умів учасників ринку, і вони продемонстрували досить нервову реакцію», - вважає Дев'ятов.

За словами фінансового аналітика БКС Прем'єр Олександра Тараскіна, після публікації закону прискорився вихід інвесторів з російських активів, в першу чергу, облігацій, що добре відбивається динамікою індексу держоблігацій RGBI, який оновив річний мінімум.

Деякий тиск на рубль надає і торгова війна між США і Китаєм, уточнює Дев'ятов. «Якщо дійсно буде велика торгова війна, то китайська економіка постраждає сильніше американської, - додає експерт А з урахуванням того, що в Китаї і так може вибухнути фінансова криза, то ціни на нафту можуть обвалитися, що вдарить по Росії і вплине на рубль».

Втім, учасники ринку не чекають подальшого істотного зниження курсу рубля. На думку Олексія Дев'ятова, через кілька днів ситуація трохи стабілізується.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 серпня, з цієї ж причини впали на 2% акції Сбербанку і ВТБ, які є найбільшими банками в Росії.

Раніше Коммерсантъ опублікував законопроект американських санкцій, економічна частина якого передбачає посилення санкцій проти Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку, Россельхозбанка, Внешэкономбанка та введення санкцій проти Промсвязьбанка.

Також законопроект забороняє операції з російським держборгом з терміном обігу більше двох тижнів, але тільки з новими випусками.

Зазначимо, за липень українська гривня девальвувала на 2,2%, подешевшавши на 65 копійок.

У першому півріччі гривня лідирувала серед світових валют по зміцненню щодо долара.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: