Світові лідери закликають Росію звільнити Сенцова

Читать на русском
Голова Міністерства закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем у четвер, 9 серпня, закликала Росію звільнити українського політв'язня Олега Сенцова.

Голова Міністерства закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем у четвер, 9 серпня, закликала Росію звільнити українського політв'язня Олега Сенцова.

З такою ж заявою виступив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір, пише «Слово і Діло».

Третій місяць голодування Сенцова. Чого домагається РФ і що ми можемо зробити?Стан здоров'я українського ув'язненого Олега Сенцова погіршився, але він відмовляється припиняти голодування, говорить адвокат режисера. Про ситуацію поговорили з експертами.

Так, Маргот Вальстрем в своєму мікроблозі в Twitter написала, що суд нас українським режисером не відповідає елементарним нормам правосуддя.

«Його утримання під вартою порушує норми міжнародного права і грунтується на правовому процесі, який не відповідає елементарним нормам правосуддя. Ми закликаємо Росію звільнити його (Сенцова) та інших незаконно затриманих українських громадян», - заявила Вальстрем.

У свою чергу Арлем Дезір заявив, що Олега Сенцова потрібно негайно звільнити.

«Дуже стурбований через погіршення здоров'я кримського письменника і кінорежисера Олега Сенцова, який голодує у російській в'язниці. Я повторюю свій заклик до його звільнення - негайного», - написав Дезір в четвер.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон планує обговорити з російським колегою Володимиром Путіним ситуацію з увязненим українським режисером Олегом Сенцовим.

«Президент Еммануель Макрон поговорить із російським лідером Володимиром Путіним в п'ятницю про увязненого українського кінорежисера Олега Сенцова, який голодує з травня і перебуває у важкому стані», - йдеться в повідомленні Reuters.

Нагадаємо також, Денісова просить направити Сенцова на лікування в Москву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: