Звільнений українець Костенко приїхав до Києва

Читать на русском
Денісова додала, що їй нічого не відомо про кримінальне провадження 2014 року щодо Костенка.

Звільнений з російської колонії кримський активіст Олександр Костенко прибув до Києва.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Укрінформ».

Він приїхав до свого будинку, поговорив із журналістами і зайшов в квартиру в супроводі матері та омбудсмена Людмили Денісової.

«Він дуже втомився. Зараз він спілкується зі своєю мамою, яка тут чекала його вже стільки років. Їм треба дати час, щоб вони поспілкувалися, щоб вирішили, коли він буде лягати до лікарні, щоб зробити всі необхідні обстеження. Може потрібна буде йому операція на руці, яка була зламана. Потім йому необхідна реабілітація, думаю, й мамі теж потрібна така допомога», - сказав вона.

Відомо, що українцеві надано тимчасове житло. На питання журналіста, за чий рахунок була надана квартира, Денісова відповіла:

«Цей договір було написано такою громадською організацією, як «Незалежна професійна група». Тому вони оплачують ці півроку (проживання, - ред.)».

Крім того, Денісова додала, що їй нічого не відомо про кримінальне провадження 2014 року щодо Костенка.

«Якщо у правоохоронних органів є якісь претензії до Саші Костенка, то вони поставлять ці питання і, думаю, що отримають всі необхідні відповіді», - підсумувала вона.

Як повідомлялося, 3 серпня український політв'язень з Криму Олександр Костенко вийшов на свободу з російської виправній колонії № 5 в місті Кірово-Чепецьк Кіровської області. Його звинувачували в тому, що Костенко нібито під час Євромайдану в Києві в лютому 2014 завдав тілесних ушкоджень співробітникові кримського спецпідрозділу «Беркут». Також активіста звинувачували в незаконному зберіганні зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: