Звільнений кримчанин Костенко прибув до посольства України в Москві

Читать на русском
Кримчанин Олександр Костенко, незаконно засуджений у РФ, разом із українськими консулами прибув до посольства України в Москві.

Кримчанин Олександр Костенко, незаконно засуджений у РФ, разом із українськими консулами прибув до посольства України в Москві.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

У Кабміні пообіцяли виділити допомогу сім'ям українських політв'язнівВ українській уряді обіцяють через кілька тижнів видати матдопомогу родинам українських політв'язнів.

Зазначається, що українці прибули до посольства близько п'ятої ранку і після короткого відпочинку збираються повертатися до Києва.

«Планується, що повернуться в Україну в понеділок-вівторок і що обійдеться без сюрпризів на кордоні», – говориться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що незаконно засуджений у РФ активіст Євромайдану Костенко вийшов на волю.

Нагадаємо, Костенка було викрадено російськими силовиками біля дверей власного під'їзду в Сімферополі 5 лютого 2015 року.

Після цього його незаконно засудили до чотирьох років і двох місяців позбавлення волі за надуманим обвинуваченням у тому, що в лютому 2014 року він нібито кинув на Майдані у Києві камінь у працівника Беркута.

Пізніше апеляція врахувала наявність у Костенка малолітньої дитини, скоротивши термін до трьох років й 11 місяців, а після касації термін було скорочено ще на п'ять місяців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: