Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Григорій Тіміш

Читать на русском
Нардеп Григорій Тіміш дав лише 11 обіцянок, з яких 4 провалив. Тіміш не захотів запроваджувати механізм народного вето й вотуму недовіри.
Григорій Тіміш

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Григорій Тіміш (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Тіміш був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №203 (Чернівецька область). Народний депутат дав 11 обіцянок, з яких виконав лише дві, а чотири – провалив.

Як і багато інших депутатів, Тіміш перед виборами обіцяв сприяти запровадженню механізму народного вотуму недовіри, механізму народного вето, а також запровадити народну законодавчу ініціативу. Але майже за чотири роки Тіміш не вніс до парламенту відповідних законодавчих ініціатив, тому ці обіцянки вважаються невиконаними.

Крім того, нардеп не виконав обіцянку забезпечити механізм, щоб податки на доходи фізичних осіб, на землю та на нерухомість залишалися на місцях. У грудні 2014 року Рада ухвалила законопроекти, які дозволили розпочати процес фінансової децентралізації в Україні зі значним розширенням фінансових прав громад, але Тіміш не підтримав їх під час голосування.

Минулого року депутат пообіцяв виборцям свого округу встановити 20 ігрових майданчиків для дітей за рахунок траншів програми соціально-економічного розвитку. Свою обіцянку він навіть перевиконав – на території 203-го округу були встановлені 23 дитячих ігрових і спортивних майданчики.

Впорався Тіміш з обіцянкою запровадити для громадян відкритий доступ до даних про доходи та витрати бюджетів усіх рівнів. У 2015-му він підтримав ухвалення законопроекту, згідно з яким розпорядники даних щодо планування та виконання державного та місцевих бюджетів будуть зобов'язані оприлюднювати відповідну інформацію й відомості у формі відкритих даних.

Цього року в своєму окрузі Тіміш планує відкрити чотири нових штучних міні-поля. Крім того, депутат має виконати ще чотири обіцянки. Зокрема, домогтися нульової ставки податку на прибуток для підприємств: для новостворених – на 3 роки, для створених на депресивних територіях – на 5 років. Але поки Тіміш відповідних законопроектів не вносив. Також він нічого ще не зробив, щоб сприяти забезпеченню державного квотування робочих місць для молоді на підприємствах та установах.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: