Стало відомо, скільки справ розслідує НАБУ щодо суддів

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про направлення 22 обвинувальних актів щодо професійних суддів.

Станом на початок червня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро розслідували кримінальні провадження щодо 36 суддів.

Про це йдеться в матеріалі Ради громадського контролю при НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Водночас у цих кримінальних провадженнях детективи скерували 22 обвинувальних акти до суду. Ще 14 проваджень щодо 14 суддів перебувають у провадженні детективів Головного підрозділу детективів НАБУ на досудовому розслідуванні.

Також у Раді зазначили, що 10 суддям у цих 14 справах уже повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації); ст. 368 (отримання неправомірної вигоди); ст. 364 (зловживання службовим становищем); ст. 369-2 (зловживання впливом) і ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

«Із зазначених кримінальних проваджень 7 реалізовані за напрацюваннями Національного бюро, 17 – за матеріалами Служби безпеки України, 12 – за матеріалами Національної поліції України. На підставі положень статті 208 КПК України (затримання без ухвали суду безпосередньо під час скоєння злочину або відразу після його скоєння) детективами Національного бюро були затримані 13 суддів», – підкреслили в РГК.

Нагадаємо, НАБУ викрило на хабарі київського суддю.

Пізніше Бюро також спіймало «на гарячому» суддю з Дніпра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: