НАБУ та САП повідомили про підозру викритому судді з Києва

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи повідомили про підозру служителю Феміди, якого нещодавно затримали.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрію Новаку та його спільнику, колишньому судді цього ж суду Олександру Білику, яких напередодні спіймали «на гарячому».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Антикорупційної прокуратурі.

«24 квітня судді Голосіївського райсуду Києва, викритому напередодні детективами НАБУ та прокурорами САП «на гарячому», повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди). Повідомлення про підозру підписав керівник САП Назар Холодницький. Також про підозру повідомили і його спільнику, яким виявився колишній суддя цього ж суду», – зазначили у відомстві.

У САП наголосили, що суддя Новак вимагав та одержав неправомірну вигоду від посередника в обмін на винесення рішення в рамках розгляду цивільного позову.

Крім того, в прокуратурі повідомили, що скерували до Вищої ради правосуддя подання про отримання дозволу на притягнення судді до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в Києві на хабарі погорів співробітник СБУ.

Пізніше журналіст «Слова і Діла» дізнався його посаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: