Порошенко підписав закон про зниклих безвісти

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про правовий статус осіб, зниклих безвісти.

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти».

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави повідомив у соцмережах.

Як Порошенко порушує КонституціюПрезидент України зобов’язаний підписати ухвалений Верховною Радою проект закону протягом 15 днів або повернути до парламенту. Але на практиці деякі законодавчі ініціативи чекають роками, а інші підписуються в день надходження на Банкову.

«Підписав закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти». Документ визначає правовий статус осіб, зниклих безвісти, й забезпечує правове регулювання відносин, пов’язаних зі встановленням та обліком, розшуком і соціальним захистом таких осіб та їхніх родичів», – ідеться в повідомленні.

Як писало «Слово і Діло», 12 липня 2018 року ВР підтримала створення реєстру зниклих безвісти.

Крім реєстру, буде створена комісія з питань зниклих безвісти за особливих обставин. В її складі будуть представники правоохоронних органів, Міністерства у справах окупованих територій, Міжнародного комітету Червоного хреста.

Також передбачено, що статус зниклої безвісти особа отримує з моменту подачі заяви про її зникнення або за рішенням суду. В цій ситуації родичі або інші особи не зможуть звернутися до суду, щоб зниклого безвісти визнали померлим. Пошуки зниклого безвісти не припиняються, поки не знайдуть його чи місце його поховання.

Раніше стало відомо, що сотні загиблих воїнів АТО не ідентифіковані.

Також з’ясувалося скільки прикордонників зникло безвісти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: