НАБУ отримало доступ до особової справи нардепа Білоцерковця

Читать на русском
В Антикорупційному бюро отримали доступ до документів апарату українського парламенту з приводу депутата від БПП.
Дмитро Білоцерковецьфото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації і незаконного збагачення народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитра Білоцерковця детективи НАБУ отримали доступ до його особової справи.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією НАБУ, Білоцерковець у щорічній декларації за 2016 рік не вказав інформацію про членів сім'ї, їх майно, а також інше майно, яким політик і члени його сім'ї володіли або користувалися в 2016 році. Крім того, за інформацією Бюро, нардеп набув у власність активи в значному розмірі, законність підстав придбання яких не підтверджено доказами.

Детектив у клопотанні зазначав, що апарат Верховної Ради на запит НАБУ про надання копії особової справи Білоцерковця відповів відмовою. У зв'язку з цим, в Бюро просили суд надати тимчасовий доступ до особової справи нардепа.

Суддя клопотання задовольнив.

Також в Бюро встановили, що невідома особа, від імені якої на підставі довіреності діяв політик, отримала у власність за договором дарування земельну ділянку площею 0,0175 га. Детектив звернувся із запитом до ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» з метою отримання відомостей про осіб, які отримують послуги з електропостачання на вищевказаному об'єкті нерухомості, однак у компанії відмовили. Через це в Бюро звернулися до суду з проханням надати доступ до потрібних документів «ДТЕК Київські електромережі». Суддя дозволив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення нардепа Білоцерковця.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», нардеп Білоцерковець загалом дав 32 обіцянки, з яких 10 він виконав, а 11 – провалив.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: