Fitch підтвердило рейтинги двох українських міст

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва й Харкова в іноземній і національній валютах на рівні В-.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва та Харкова в іноземній і національній валютах на рівні «В-».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляється на офіційному сайті агентства, пише «Інтерфакс-Україна».

Крім цього, агентство підтвердило Києву національний довгостроковий рейтинг на рівні «A- (ukr)», Харкову – короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні «В» і довгостроковий рейтинг за національною шкалою на рівні «AA-(ukr)».

Прогноз за всіма рейтингами – стабільний.

Експерти склали рейтинг українських містВінниця зі значним відривом перемогла в рейтингу обласних центрів України. В опитуванні оцінювалася якість життя городян за 22 пунктами.

За даними Fitch, підтвердження рейтингів Києва відображає помірний рівень боргу міста та збереження бюджетних показників із хорошим операційним балансом, що обумовлено зростанням податкових надходжень на тлі відновлення економіки.

Своєю чергою підтвердження рейтингів Харкова відображає хороші операційні показники міста й відсутність у нього прямого боргу.

Разом із тим, додає агентство, рейтинги обох міст продовжують стримуватися рейтингами України й слабким інституціональним середовищем для українських місцевих і регіональних органів влади.

«Інституційне середовище в Україні є недостатньо прозорим і розвиненим, що негативно позначається на довгостроковому розвитку та бюджетному плануванні ... Крім того, напередодні президентських і парламентських виборів у 2019 році зростають політичні ризики, пов'язані з інтересами впливових політичних кіл і фрагментованістю політичних сил», – повідомляється в прес-релізі.

Нагадаємо, агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Європейського Союзу на рівні «AAA» зі стабільним прогнозом.

Раніше Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло Львову довгостроковий рейтинг в іноземній і національній валютах на рівні В- зі стабільним прогнозом.

Також Fitch дав прогноз щодо траншів від МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: