Fitch озвучило прогноз зростання економіки України

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберегло прогноз зростання економіки України в 2018 році на рівні 3,2% і прогнозує прискорення зростання ВВП в 2019 році на 3,7 відсотка.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберегло прогноз зростання економіки України в 2018 році на рівні 3,2% і прогнозує прискорення зростання ВВП в 2019 році на 3,7%.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у прес-релізі агентства, передає УНІАН.

Порошенко обіцяє подвоїти зростання ВВППрезидент Петро Порошенко обіцяє зробити все можливе, щоб прискорити економічне зростання та досягти показника 5-6% на рік.

Fitch зазначає, що у 2017 році економіка України продовжувала демонструвати невелике відновлення, і оцінює зростання ВВП за підсумками року на 2%.

Агентство прогнозує, що економічна активність буде поступово відновлюватися за рахунок внутрішнього попиту.

«Невирішений конфлікт на сході України, ймовірно, сильно вплине на перспективи відновлення, тоді як відсутність доступу до ресурсів Донецька і Луганська буде як і раніше негативно впливати на показники ефективності», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що український уряд знаходиться під тиском складної програми реформ, проведення яких є умовою надання Міжнародним валютним фондом зовнішнього фінансування.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва і Харкова в іноземній і національній валютах на рівні В-.

А Міжнародний валютний фонд не включив Україну до переліку країн, що розвиваються з низьким доходом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: