Томос для церкви у нас ще не в кишені: Порошенко розповів про автокефалію

Читать на русском
Порошенко переконаний, що автокефальна церква є питанням української незалежності, національної безпеки і геополітики.

Президент України Петро Порошенко заявив, що автокефальна церква є питанням української незалежності, національної безпеки і геополітики.

Про це він повідомив під час виступу перед учасниками всеукраїнської прощі в Зарваниці, пише Слово і Діло

«Автокефалія не є турботою тільки українських православних. Це питання нашої української незалежності. Це - один із стовпів української держави, української нації, української національної безпеки і, врешті-решт, всієї світової геополітики», - сказав Порошенко.

За його словами, саме тому Москва і її п'ята колона всередині України чинять шалений опір щодо створення автокефальної церкви.

Порошенко уточнив, що ситуація не проста, оскільки йде масштабна і системна протидія.

«Немає ніяких підстав вважати, що Томос у нас в кишені. Але нам з вами залишається дві речі для того, щоб його отримати - молитися, і вірити, і боротися», - додав президент.

«А ще кажуть, не можна зупинити ідею, час якої настав. Ідея автокефалії зараз в Україні є саме такою ідеєю», - вважає він.

При цьому, він наполіг, що мова йде не про створення державної церкви, тому що церкви були і будуть незалежними від держави.   «Я твердо стою на тому, щоб церква в Україні була незалежною від держави. Але особливо від держави іноземної», - констатував президент.

Як повідомлялося раніше, питання автокефалії перенесли на літо.

Відзначимо, 31 травня 2018 року президент України Петро Порошенко запевнив, що український народ отримає томос про єдину помісну православну церкву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: