НАБУ обшукало Ощадбанк у справі «грошей Януковича»

Читать на русском
Посадова особа Ощадбанку добровільно видала Антикорупційному бюро необхідні для слідства документи.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливу розтрату посадовими особами ПАТ «Ощадбанк» за попередньою змовою з працівниками Генеральної прокуратури «грошей Януковича» детективи НАБУ 11 липня провели обшук у приміщенні Ощадбанку.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, вказане провадження було порушене на підставі рішення Солом'янського райсуду за фактом можливої ​​розтрати коштів офшорних компаній Wonderbliss Ltd, Quickpace Limited, Opalcore Ltd, Akemi Management Ltd, Foxtron Networks Limited і Loricom Holding Group Ltd при виконанні вироку Краматорського міського суду Донецької області від 28 березня 2017 року.

Зазначається, що фірма Foxtron Networks Limited мала рахунок в Ощадбанку, на якому зберігалося 141,65 мільйона доларів. 28 квітня 2017 року зазначені кошти посадовими особами Ощадбанку перераховані на валютний рахунок Державної казначейської служби України в Ощадбанку на виконання вироку Краматорського міськсуду. Під час обшуку 11 липня детективи отримали добровільно видані документи від посадовця Ощадбанку з питань відкриття та обслуговування рахунку компанії Foxtron Networks Limited. Так серед документів наступні: копія анкети клієнта; копії паспортів; копія сертифікатів резидента Кіпру; копія анкети клієнта Foxtron; копія довіреності Foxtron Networks Limited; копії договорів; копія заяви на відкриття рахунку; виписки про рух коштів за рахунками Foxtron Networks Limited та інші документи.

Нагадаємо, в рамках ще однієї справи щодо «грошей Януковича» адвокати просили НАБУ допитати екс-міністра фінансів Олександра Данилюка.

Ще в одному провадженні щодо цих грошей НАБУ розслідує можливу причетність голови Держфінмоніторингу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: