В Україну за шість місяців переказали $1,2 млрд

Читать на русском
Минулого року була зафіксована тенденція зменшення обсягів міжнародних переказів і їх зростання в межах країни.

У першому півріччі 2018 року через системи переказу коштів в Україну перерахували в еквіваленті $1,2 млрд. У той же час, з України пішло $140 млн.

Як пише «Слово і Діло», повідомляє прес-служба НБУ.

Скільки людей живуть на грошовi перекази родичів, що працюють за кордономВсього в світі близько 250 мільйонів міжнародних мігрантів, з них 200 млн – трудових. Сімейні грошові перекази підтримують кожного сьомого жителя Землі.

В межах України обсяг переказів склав 69,4 млрд грн.

Зазначається, що минулого року обсяг грошових переказів в Україну за допомогою систем переказу коштів скоротився на 4,4% і склав $2,378 млрд, з України - на 18,8%, до $286 млн, тоді як у межах України зріс на 21,4% - до $4,456 млрд.

Станом на початок липня 2018 року через 37 систем грошових переказів, які здійснювали діяльність в Україні, 31 система переводила кошти в межах України та 12 систем надавали послуги з транскордонних переказів.

Основний обсяг грошових переказів у межах України здійснюють системи, створені небанківськими установами-резидентами. При цьому 11 таких систем разом здійснили близько 92% всіх переказів.

Раніше в НБУ прогнозували збільшення грошових переказів в Україну у найближчі півтора року. Такий прогноз регулятор робив на підставі зростання трудової міграції.

Нагадаємо, в Україні змінили правила зарубіжних грошових переказів. Банкам і їх клієнтам надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: