Кабмін відновив присвоєння зірок готелям

Читать на русском
Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє відновити призупинений в січні 2018 року процес категоризації готелів та інших об'єктів.

Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє відновити призупинений в січні 2018 року процес категоризації готелів та інших об'єктів, які надають послуги тимчасового розміщення.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення уряд ухвалив у четвер, 26 липня, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Так, Кабмін дозволив здійснювати сертифікацію готелів органам, акредитованим Національним агентством із акредитації України, який перебуває в підпорядкуванні Мінекономрозвитку.

Готель «Феофанія» повернули в держвласністьПрокуратура Києва через суд повернула в держвласність готельно-ресторанний комплекс Феофанія вартістю 182 мільйони гривень.

«Суб'єкти господарювання - власники готелів зможуть отримати свідоцтва про встановлення категорії готелям, що надасть додаткові конкурентні переваги на ринку готельних послуг», - йдеться в пояснювальній записці.

Згідно з документом, акредитацію на виконання відповідних робіт має 17 органів із сертифікації.

Крім того, Кабмін зобов'язав Мінекономрозвитку доопрацювати цю постанову з урахуванням пропозицій урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю про створення в готелях умов доступності для маломобільних груп населення.

Відзначимо, що присвоєння зірок готелям було призупинено 1 січня 2018 року в зв'язку з припиненням існування органу сертифікації УкрСЕПРО.

Раніше повідомлялося, що АМКУ перевіряє готельний ринок Києва через підвищення цін.

А готелі в Індії впровадять блокчейн-систему реєстрації постояльців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: