Холодницького залишили на посаді голови САП: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Комісія прокурорів обмежилася доганою щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Назар Холодницький залишається головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Таке рішення сьогодні винесла Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів. Однак Холодницькому призначили дисциплінарне стягнення у вигляді догани.

Нагадаємо, голову САП звинувачували в тому, що він розголошував таємницю досудового розслідування народному депутату Георгію Логвинському за кількома кримінальними провадженнями; свідку в справі про можливу пропозицію хабара в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, забудовнику й своєму другу Сергію Кафті (також змушував надати неправдиві свідчення); гальмував справу про брехню в декларації екс-голови НАЗК Наталії Корчак.

На рішення Комісії вже відреагували в США. «У сучасній демократії прокурори, які маніпулюють свідками й перешкоджають правосуддю, подають у відставку заради збереження репутації своєї установи та верховенства права», – йдеться в заяві посольства.

«Слово і Діло» розбиралось, як у соціальних мережах відреагували на рішення щодо Холодницького.

«Холодницького залишили на противагу Ситнику, тепер вони боротимуться один з одним набагато сильніше й масштабніше, ніж із будь-яким корупціонером, такі правила гри. Взаємні звинувачення, викриття, «зливи» інформації. Тепер конфлікт між Ситником і Холодницьким перетвориться на протистояння двох антикорупційних структур, і арбітром у цих суперечках будуть Генеральна прокуратура та Верховна Рада. Тобто до виборів будь-яких гучних антикорупційних процесів чекати вже не варто, боротьба з корупцією перетворилася сьогодні на політичне питання, пов'язане з інтересами правлячих партій, які контролюють призначення й відставки, а також підтримку в судах висунутих звинувачень», – вважає журналіст Юрій Бутусов.

«Сьогодні можна поставити хрест на боротьбі з корупцією в країні. Холодницького залишили на посаді за тотальне кришування учасників корупційних дій, на яких заводилися справи в НАБУ. Жодних змін! Система не здатна навіть відправити у відставку «смотрящего», – написав Олександр Мариковський.

«Саме таке рішення КДКП мав прогнозувати директор Національного антикорупційного бюро України. Він прекрасно підіграв владі в дискредитації та знешкодженні як НАБУ, так і САП. Дитяче протистояння за корону головного борця з корупцією переросло в жорсткий міжінституційний конфлікт, вирішити який можна лише перезавантаженням керівництва антикорупційних органів. Ну й думаю, що всім очевидно, що перезавантаження всієї антикорупційної інфраструктури можна проводити виключно після президентських виборів наступного року», – написав екс-член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка.

«Після цього ви хочете незалежний Антикорупційний суд? За цієї влади його очолить або Вовк, або Кірєєв. Якийсь Головатий в кращому разі. Тож наша мета має залишатися незмінною – тотальна зміна чинної системи управління державою. Навіть не зміна, а демонтаж. В іншому разі на нас чекає демонтаж самої державності», – написав Назар Приходько.

Раніше в ЗМІ повідомляли, що Сполучені Штати Америки анулювали Назару Холодницькому візу.

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: