У Міноборони назвали причину самопідпалу екс-військового

Читать на русском
У Міноборони вважають, що акція самопідпалу екс-військового Сергія Ульянова могла бути здійснена для тиску на перебіг судового засідання навколо його позову проти відомства.

У Міністерстві оборони вважають, що акція самопідпалу екс-військового Сергія Ульянова могла бути здійснена для тиску на перебіг судового засідання навколо його позову проти відомства.

Про це під час брифінгу в четвер повідомив командувач Сил спеціальних операцій ЗС України генерал-лейтенант Ігор Луньов, пише «Слово і Діло».

Чому влада взялася створювати окреме міністерство для ветеранів війниПетро Порошенко заявив, що має намір створити міністерство у справах ветеранів України. У БПП вже визначилися з міністром. Чи потрібне взагалі окреме відомство, міркували експерти.

«З 8 вересня 2017 року цей військовослужбовець, Сергій Ульянов, був звільнений із лав ЗС України. У судовому порядку він намагається вирішити питання щодо виплати грошових компенсацій, а це близько 120 тисяч гривень, за ту частину служби, яку він був відсутній у військовій частині», – розповів Луньов.

За його словами, чоловік програв два позови, не з’явився на третє засідання. Загалом він подав чотири позови проти Міноборони.

«Тож ми можемо припускати, що ця акція – ще одна спроба вплинути на рішення суду», – сказав Луньов.

Крім того, в Міноборони говорять, що провели зустріч із членами Українського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів у місті Києві та Київській області, яке «виступило посередником в акції, що оголосив Ульянов».

«Усі охочі зможуть ознайомитися з позиціями сторін 14 серпня під час чергового судового засідання, яке відбудеться в адміністративному окружному суді міста Києва. Сьогоднішня радикальна акція має єдину мету – тиск на судове рішення», – висловив переконання представник Головного управління морально-психологічного забезпечення Андрій Коренько.

Нагадаємо, під Міністерством оборони, де добровольці вимагали визнати їх рівноправними учасниками бойових дій, боєць Сергій Ульянов вчинив самопідпал.

Пізніше в Департаменті охорони здоров'я КМДА повідомили, що Ульянов не постраждав і шпиталізації не потребує.

Також в ООС створили новий підрозділ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: