Пашинський не домагався скасування закону про особливості управління в ОПК

Читать на русском
Пашинський не виконав обіцянку домагатися скасування закону України про особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі.

Народний депутат України Сергій Пашинський не виконав обіцянку домагатися скасування закону «Про особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі».

Таку обіцянку він дав 9 жовтня 2017 року, нагадує «Слово і Дело».

«На сьогодні основним гальмом (розвитку ОПК – ред.) є закон про особливості ОПК. Я вважаю, що його потрібно скасовувати. Я домагатимуся цього як голова комітету. Я вважаю, що це в тому числі й моє недопрацювання, але систему, яка закріплена законом України «Про особливості функціонування ОПК», потрібно докорінно змінювати. Я сподіваюся на підтримку президента, ми мали з ним розмову й знайшли спільну мову. І я сподіваюся, що ми розвалимо останнього радянського монстра», – сказав Пашинський на одному з телеефірів.

На початку 2018 року Сергій Пашинський взяв участь у комітетських слуханнях із питань реформування оборонно-промислового комплексу України. За його словами, вітчизняний ОПК із системою управління об'єктами державної власності, організованої за зразком радянського ОПК, у сучасних умовах є неефективним і потребує глибинних реформ. За результатами зустрічі з метою прискорення процесу реформування вітчизняного ОПК Кабміну доручили внести пропозиції щодо вдосконалення законодавства у зазначеній сфері.

Однак протягом восьмої парламентської сесії депутат так і не зареєстрував у парламенті законопроект про скасування згаданого закону, який продовжує діяти. Тому обіцянку нардепа вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Пашинський дав 66 обіцянок, з яких 28 виконав, а 25 – провалив.

Раніше ми писали, що на Пашинського відкрили провадження за те, що він нібито погрожував убити працівницю комітету Верховної Ради. Як на це відреагували соцмережі – за посиланням.

Також ми повідомляли, що Генпрокуратура повернула Пашинському вилучений нагородний пістолет, з якого він стріляв у жителя Васильківського району. Нагадаємо, кримінальне провадження проти нардепа закрили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: