Порошенко повідомив про успішне випробування нових снарядів

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив про успішне проходження випробування великокаліберних снарядів для артилерійської системи Гіацинт.

Президент України Петро Порошенко заявив про успішне проходження випробування великокаліберних снарядів для артилерійської системи «Гіацинт».

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook у четвер, 26 липня.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що найближчим часом до армії поставлять вогнемет РПВ-16Сказано 23 липня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Глава держави зазначив, що на полігоні Чернігівської області артилеристи проводили стрільби, результат яких оцінювала комісія Міноборони.

«Під час стрільб були використані бойові уламково-фугасні снаряди. А для оцінки балістичних характеристик снарядів був задіяний передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО», – зазначив Порошенко.

За його словами, ці снаряди будуть використані для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем «Гіацинт», яка має більшу точність і дальність стрільби до 30 км.

«Продовжуємо посилювати обороноздатність української армії», – резюмував президент.

Нагадаємо, нещодавно «Укроборонпром» налагодив серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПО-16, які знищують противника навіть за потужними укриттями. Вогнемет оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю.

Також в Україні почалося серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомета ПГОФ-40, які відповідають стандарту НАТО.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: