У Міноборони назвали причини браку боєприпасів

Читать на русском
Міністерство оборони України підтвердило інформацію про брак боєприпасів в українських військовослужбовців на східному фронті.

Міністерство оборони України підтвердило інформацію про брак боєприпасів в українських військовослужбовців на східному фронті.

Яку зброю Україна може отримати від Канади та чи допоможе це ЗСУ?Загальна вартість озброєнь, які депутати Консервативної партії Канади запропонували віддати Україні, становить $9,5 млн. Про військову допомогу Канади, міркували експерти.

Про це на брифінгу повідомив заступник директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Владислав Шостак, пише «Слово і Діло».

«Так, ми володіємо такою інформацією (про брак боєприпасів) ... Як ви знаєте, виробництво комплектуючих боєприпасів було розгорнуте на території Донецької та Луганської областей. Ми втратили ці підприємства», – повідомив він.

Шостак також акцентував увагу на дефіциті великих калібрів боєприпасів. Їх, своєю чергою, використовують у країнах колишнього СРСР. Однак спроби підписати контракти в пострадянських країнах виявилися марними. Україна готується до створення власного виробництва боєприпасів на вітчизняних підприємствах.

Раніше екологи розповіли, що військові тестували нову зброю в заповіднику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: