В офісі газової компанії Фірташа обшуки

Читать на русском
Під час розслідування корупції в групі Нафтогаз правоохоронці прийшли з обшуком до офісу Регіональної газової компанії.

У середу, 25 липня, під час розслідування корупції в групі «Нафтогаз» правоохоронці прийшли з обшуком до офісу Регіональної газової компанії.

Кримінальна справа проти посадових осіб групи «Нафтогаз» пов’язана із закупівлею програмного забезпечення для запровадження добового балансування, про це повідомляється в прес-релізі Регіональної газової компанії, пише «Слово і Діло».

Підготовка до виборів: «ставки» олігархів і претензії ФірташаОлександр Онищенко оприлюднив запис розмови з Порошенком. В АП назвали фейком плівки нардепа. Згодом Ігор Коломоскій назвав Тимошенко лідером президентських перегонів. Про активізацію олігархів за рік до виборів розповіли експерти.

Зазначається, що РГК використовує програмне забезпечення власної розробки й не має жодного стосуеку до компанії IP Systems та можливої корупції в групі «Нафтогаз», пов'язаної із закупівлями програмного продукту цієї компанії.

У компанії вважають обшуки проявами тиску «Нафтогазу України» на РГК з метою саботування добового балансування ринку газу.

Повідомляється, що правоохоронці руйнують і вилучають сервери компанії, на яких містяться програмні продукти для добового балансування газорозподільних мереж та багатьох інших продуктів для клієнтів газорозподільних підприємств.

Компанія звернулася до Єврокомісії, Європейського енергетичного співтовариства, Світового банку, посольств США та Великої Британії з проханням «втрутитися в ситуацію й вплинути на посадових осіб «Нафтогазу України» та припинити застосування бандитських методів і використання силових структур у боротьбі проти реформування ринку газу».

Раніше Верховний суд не дозволив Фірташу стягувати борги з ОПЗ.

Нагадаємо, в березні 2017 року суд дозволив компанії Ostchem Holding Limited, що належить українському бізнесмену Дмитру Фірташу, примусово стягнути з Одеського припортового заводу 6,8 млрд грн. Згодом це рішення підтвердив Апеляційний суд.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: