Верховний суд не дозволив Фірташу стягувати борги з ОПЗ

Читать на русском
Верховний суд позбавив Одеський припортовий завод виплати багатомільярдного боргу Ostchem Holding Limited.

Верховний суд скасував рішення суду міста Южного в Одеській області, за яким Ostchem Holding Limited мала право на примусове стягнення на території України з Одеського припортового заводу (ОПЗ) 5,2 млрд грн непогашеного основного боргу та 1,57 млрд грн нарахованої пені за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

Погано або ще гірше: чому це про приватизацію ОПЗ?Нова стартова ціна ПАТ Одеський припортовий завод при приватизації складе 54 мільйони доларів. Наразі вирішили, що ОПЗ буде приватизований із залученням радника. Продаж підприємства оцінили експерти.

Суд скерував справу на новий розгляд до суду нижчої інстанції.

«Постановою Касаційного цивільного суду в складі Верховного суду ухвали суду першої та апеляційної інстанцій скасовані, а справа скерована на новий розгляд», – повідомив він.

Трубаров уточнив, що раніше Фонд подав до Верховного суду касацію й клопотання про призупинення виконання постанови Південного міського суду Одеської області.

Він також нагадав, що наприкінці липня відбудеться конкурс із відбору радника для приватизації ОПЗ, який запропонує шляхи вирішення токсичних боргових зобов'язань підприємства. Цей борг утворився в результаті невиконання ОПЗ договору купівлі-продажу природного газу від 20 січня 2013 року. Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма ухвалив рішення на користь Ostchem Holding Limited 25 липня 2016 року.

Нагадаємо, в березні 2017 року суд дозволив компанії Ostchem Holding Limited, що належить українському бізнесмену Дмитру Фірташу, примусово стягнути з Одеського припортового заводу 6,8 млрд грн. Пізніше це рішення підтвердив Апеляційний суд.

Як відомо, ОПЗ вирішили приватизувати за новою процедурою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: