Волкер натякнув на продовження дії закону про особливий статус Донбасу

Читать на русском
Представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Київ опиниться в невигідній ситуації, якщо не продовжить дію закону про особливий статус Донбасу.

Представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Київ опиниться в невигідній ситуації, якщо не продовжить дію закону про особливий статус Донбасу.

Як пише «Слово і Діло» про це він заяявіл в інтерв'ю Голосу Америки.

Україна також стріляє на Донбасі й це нормально – ВолкерСпецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що Україна має право відкривати вогонь на власній території.

«Я розумію розчарування українських законодавців і суспільства. Вони робили необхідні кроки, такі як ухвалення цього закону про особливий статус і закону про амністію. У свою чергу Росія не зробила нічого для завершення конфлікту і виведення військ», - зазначив спецпредставник.   На його думку, закон був ухвалений, але не було застосування цього закону.

«На сьогодні немає і особливого статусу. Він запрацює тільки в тих умовах, коли буде домовленість, коли Росія виведе війська і будуть проведені місцеві вибори», - додав Волкер.   При цьому, він упевнений, що буде більше шкоди від припинення дії закону ніж від його продовження.   «Я не бачу ніякої шкоди в продовженні дії закону. Нічого не зміниться від сьогодні і до того дня, коли дія закону вже буде продовжена. Думаю, в цьому нічого поганого. Зате Росія буде використовувати призупинення дії закону в якості причини скаржитися на Україну. Там скажуть, що Україна не хоче виконувати Мінські угоди. Тому просто не давайте Росії цього аргументу. Продовження дії закону нічого насправді не змінить», - підкреслив Волкер.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила законопроект №7164, який на рік (до 10 жовтня 2018 року) продовжує дію закону про особливі умови місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської та Донецької областей.   У документі зазначено, що він набере чинності виключно після виведення всіх незаконних збройних формувань і військової техніки з території України.

Хочете обговорити цю новину? Приєднуйтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: