Україна також стріляє на Донбасі й це нормально – Волкер

Читать на русском
Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що Україна має право відкривати вогонь на власній території.

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що Україна має право відкривати вогонь на власній території.

Так він відповів у інтерв'ю Bild на запитання про звіти СММ ОБСЄ, згідно з якими вогонь на Донбасі ведуть як представники незаконних збройних формувань (НЗФ), так і українська армія, передає «Слово і Діло».

Зміна «куратора» щодо Донбасу: що може означати відставка Суркова?ЗМІ вкотре пишуть, що найближчим часом очікується відставка Владислава Суркова з посади куратора з питань Донбасу.

«Звичайно, українці також стріляють, але ви повинні мати на увазі, що все це відбувається на території України. Для країни абсолютно нормально мати солдатів у своїй країні. І це не нормально для однієї країни мати своїх солдатів у іншій країні. Така ситуація на сході України. На українській стороні відбуваються порушення припинення вогню. Але переважна більшість і найсерйозніші порушення відбуваються на окупованій Росією території», – сказав він.

Крім того, він пояснив, що варто враховувати й різновиди порушення припинення вогню.

«Не забувайте, що ОБСЄ вважає порушенням припинення вогню. Якщо ви захищаєте село в своїй країні й ви потрапляєте під мінометний вогонь – це одне порушення. Якщо ви потім стріляєте в напрямку, звідки прийшов вогонь, це також є порушенням. Така природа фрази «обидві сторони». Це досить точно, але також спотворює характер проблеми», – додав Волкер.

Раніше Волкер заявив, що завершити конфлікт на Донбасі було б в інтересах Росії.

Також він прояснив позицію США щодо Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: