НАБУ обшукало квартиру колишнього заступника голови ДФС у горіховій справі

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи провели слідчі дії в помешканні колишнього податківця із Запоріжжя.
Дмитро Кучеров

Детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження про зловживання службовим становищем посадових осіб Головного управління Державної фіскальної служби в Запорізькій області при вилученні 190 тонн волоського горіха у приватної фірми обшукали квартиру колишнього першого заступника начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Дмитра Кучерова.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні про арешт вилученого майна в квартирі невідомого вказував, що обшук проходив на підставі рішення Солом'янського райсуду. За його словами, в період вилучення волоського горіха в приватного підприємства «Герра Плюс» і розслідування справи про нібито фіктивне підприємництво ця особа обіймала посаду першого заступника голови ГУ ДФС у Запорізькій області. У цей період посаду обіймав Дмитро Кучеров, і саме він за своїми посадовими обов'язками керував діяльністю податкової міліції.

Під час обшуку детективи вилучили мобільні телефони iPhone 4s, два iPhone 6, Samsung і Sigma, а також планшет iPad. За словами детективів, під час слідчої дії Кучеров не надав доступ до техніки з метою перевірки інформації, яка на них є, в зв'язку з чим зазначені предмети були вилучені для дослідження в лабораторних умовах. У НАБУ просили суд заарештувати зазначену техніку. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в ГПУ заявили про розкриття «ієрархічного об'єднання» у фіскальній службі, яке може бути причетне до контрабанди волоських горіхів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: