Німеччина уточнила позицію щодо Nord Stream 2

Читать на русском
Позиція Німеччини з питання будівництва газопроводу Північний потік-2 не змінилася, але при його реалізації слід прояснити роль України як країни-транзитера газу.

Позиція Німеччини з питання будівництва газопроводу «Північний потік-2» не змінилася, але при його реалізації слід прояснити роль України як країни-транзитера газу.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила в понеділок, 23 липня, представниця Кабміну ФРН Ульріке Деммер, повідомляє ТАСС.

Порошенко назвав мету «Північного потоку-2»Петро Порошенко вважає, що мета газопроводу Північний потік-2 - нанести удар по Україні та багатьом членам ЄС.

«Наша позиція не змінилася: в тому, що стосується «Північного потоку-2», йдеться про комерційний проект», – сказала вона.

«Однак при цьому ми завжди говорили, що слід прояснити, яку роль відіграватиме Україна як країна-транзитер», – зазначила Деммер.

«У наших інтересах, щоб вона зберегла свою роль як транзитер газу», – додала представниця Кабміну.

У зв'язку з цим, за її словами, уряд ФРН вітає переговори, які веде Єврокомісія з російською та українською сторонами.

Як повідомлялося, після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Гельсінкі очільник Білого дому Дональд Трамп заявив, що США конкуруватимуть із газопроводом «Північний потік-2». США погрожують санкціями всім компаніям, які беруть участь у будівництві трубопроводу «Північний потік-2». У Держдепі вважають, що цей проект підірве загальну енергетичну безпеку та стабільність Європи.

Перед цим Трамп розкритикував союзників із НАТО, зокрема Німеччину, за підтримку проекту «Північний потік-2».

Нагадаємо, в Кремлі заявили, що газопроводи «Північний потік-1» та «Північний потік-2» – комерційні проекти, які відповідають інтересам як постачальника, так і покупців сировини в Західній Європі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: