Філарет не виключив, що очолить УПЦ після надання томосу

Читать на русском
Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що висуватиме свою кандидатуру на пост глави об'єднаної української православної церкви.

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет повідомив, що після отримання автокефалії Українською православною церквою в Україні пройде Собор, на якому відбудеться об'єднання українських православних церков і вибори глави національної церкви.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua, пише Слово і Діло.

Філарет зазначив, що в Соборі братимуть участь архієреї УПЦ МП, які підписали лист вселенського патріарха Варфоломія в підтримку надання томосу української церкви.

Він додав, що буде подавати свою кандидатуру на пост предстоятеля УПЦ.

«Я думаю, що виберуть мене... Тому що важливий не просто сам факт об'єднання, а важливо створити реальну структуру нової об'єднаної церкви в Україні. Хто може це зробити?», -пояснив він.

При цьому, він підкреслив, що Собор повинен думати не про те, де раніше служив майбутній предстоятель, а про те, хто здатний продовжити процес створення єдиної української православної церкви.

«Я не бачу таких архієреїв - з боку чи Московського патріархату, або Автокефальної церкви - які могли б взяти на себе цей хрест. Ось тому і кажу про себе - це об'єктивно і справедливо», - підсумував він.

Як повідомлялося раніше, питання автокефалії перенесли на літо.

Відзначимо, 31 травня 2018 року президент України Петро Порошенко запевнив, що український народ отримає томос про єдину помісну православну церкву.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: