Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Костянтин Усов

Читать на русском
Костянтин Усов справно виконує свої обіцянки –12 із 17 він уже реалізував. І поки жодної проваленої.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Костянтин Усов (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Усов був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №33 (Дніпропетровська область). Зараз він також є заступником голови парламентського комітету з питань інформатизації та зв'язку. Обіцянок Усов дає небагато, їх набралося 17, зате виконує їх справно – вже реалізував 12 своїх запевнень (71%) і жодного не провалив.

Кілька обіцянок Усова залишилося виконати для свого округу, хоча вони й не належать до компетенції народного депутата. Так, на цей рік Усов пообіцяв відремонтувати сходи, розміщені на скелях МОДРу в Кривому Розі. «Проект уже готовий. Зараз почали виготовлення металоконструкцій. Кошти з державного бюджету залучив. Традиційно – жодної копійки з бюджету міста брати не будемо», – розповів депутат наприкінці минулого року.

Крім того, він пообіцяв, що на стадіоні «Спартак» у Кривому Розі будуть облаштовані майданчики для кроссфіту та воркауту, а також навіс над глядацькими трибунами. Реконструкція стадіону розпочалася в квітні, проект передбачає перенесення трибун на іншу сторону, а також розміщення над ними спеціального навісу від дощу. Будуть і обіцяні Усовим майданчики.

Також навесні минулого року Усов анонсував проект із реконструкції балки Кандибіна в Кривому Розі: він обіцяв, що там будуть змонтовані гідротехнічні споруди для уникнення підтоплень і поруч облаштовані два сквери. Уже в серпні нардеп повідомив про проведені роботи з прокладки технологічних доріг для КамАЗів та екскаваторів і розчищення балки від сміття. У березні роботи з розчищення балки були завершені. Попереду – будівництво скверів.

Усов заявив, що підтримає відставку генпрокурора ШокінаСказано 16 березня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Якщо говорити про роботу в парламенті, то Усов ще минулого року пообіцяв, що проголосує проти будь-якого Виборчого кодексу, якщо він не передбачатиме автоматичного зняття кандидатів за підкуп виборців. За день до цього Рада ухвалила в першому читанні проекту Виборчого кодексу, одним з авторів якого є Леонід Ємець. Ємець пояснив, що документ унеможливить купівлю місця в списку, а також підкуп виборців. Зараз законопроект готується до другого читання, до нього вже подали близько 4,4 тисячі правок.

Справно Усов виконує обіцянки, дані виборцям свого округу. Перед виборами Усов пообіцяв відкрити «Центр захисту криворіжців», в якому юристи вирішуватимуть комунальні проблеми й допомагатимуть відстоювати права громадян у ЖЕКах, медичних установах та керівних кампаніях. Центр був відкритий уже на початку 2015 року.

У 2016 році народний депутат обіцяв сприяти в питанні укомплектування управління патрульної поліції Кривого Рогу, хоча це також не належить до його компетенції. «Нова патрульна поліція – це наше майбутнє й наша мрія. Тому ми маємо зробити все, щоб ця мрія здійснилася, а майбутнє стало справжнім. Як і раніше, я докладатиме максимум зусиль і шукатиму шляхи, щоб із часом нова патрульна поліція Кривого Рогу стала найсучаснішим, найукомплектованішим, найбільш цілісним формуванням у складі Національної поліції», – заявив Усов. Свою обіцянку він виконав: допомагав зі спорядженням та інвентарем для інтерактивного навчання в рамках програми «Школа та поліція», також за його сприяння був встановлений спортивний майданчик для управління поліції. Крім того, за його сприяння почав роботу поліцейський велосипедний патруль.

Також нардеп обіцяв забезпечити Криворізьку лікарню №2 витратними матеріалами для ангіографічного апарату. «Ми забезпечимо лікарів другої лікарні, які вміють робити такі складні операції, витратними матеріалами в найкоротші терміни», – підкреслив Усов. Він заявив, що вже підготував і надіслав листа голові Дніпропетровської обладміністрації про виділення коштів з обласного бюджету на матеріали для ангіографа. В результаті вже через 10 днів лікарня отримала 20 комплектів витратних матеріалів для ангіографічного апарату на суму 700 тисяч гривень.

Усов також допомагав армії: в 2016-му він пообіцяв допомагати в питанні забезпечення 17-ї танкової бригади додатковим захистом для танків. За його сприяння бійцям бригади були відправлені протикумулятивні захисні екрани для бойових машин.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: